Daksoorten

Er zijn veel verschillende soorten dakbedekkingen, ieder met zijn eigen kwaliteiten en toepasingsmogenlijkheden.

Elk dak vraagt om eigen aanpak, in goed overleg met u kijken we wat uw wensen zijn en wat er mogenlijk is op uw dak, zodat wij tot een passende oplossing komen.

OP deze pagina vindt uitleg van de door ons meest gebruikte dakbedekkingen.

 

Deze daken leggen we meestal uit 1 stuk, verkleefd aan de ondergrond. Met als positief gevolg geen naden en dus minder kans op lekkages.

 

Kunststof dakbedekking is een bijzonder fraaie oplossing voor uw dak. Met kunststof dakbedekking brengt u een goede bescherming aan uw dak. Een voordeel is de lichte kleur en gewicht. Daardoor is kunststof dakbedekking uitermate geschikt voor zicht locaties

Ruim 80% van alle platte daken worden uitgevoerd in bitumen. Bitumineuze daksystemen zijn bijna altijd voorzien van een gemodificeerde toplaag. veel gebruikte materialen zijn app en sbs gemodificeerd.

 

Deze daken zijn ontworpen om meer dan 35 jaar mee te gaan. Onafhankelijke instituten hebben de duurzaamheid en de weerstand van Derbigum-daken getest 10, 20 en 30 jaar na hun plaatsing. Deze instanties komen wereldwijd tot dezelfde conclusie, namelijk een bewezen levensduur van meer dan 35 jaar.

Van alle energiebesparende maatregelen is het isoleren van het dak ongetwijfeld één van de meest rendabele ingrepen. Aangezien warmte stijgt, kan er maar liefst 25% van de warmte verloren gaan wanneer er geen dakisolatie geplaatst is.